За нас

История

Актуал ООД започва дейност през далечната 1992 година като семеен бизнес на две фамилии с цел да предложат едно по-добро качество и алтернатива за трапезата на нашите семейства и приятели. Днес след толкова годините вече второ поколение работи със същата мисия, спазвайки доказалите се във времето традиции.През годините фирмата се ориентира добре в пазарните условия на Република България, като доказателство за това е неколкократният ръст в производствените й обеми и получаване на лиценз за износ в Европейската общност и други страни.

Сега произвеждаме над 100 вида месни продукти следейки за тяхното високо качество и спазвайки утвърдените традиции.

Зад тайната на нашето дълголетие стоят няколко основни принципа:

  • Гарантиран произход и високо качество на суровините
  • Висококвалифицирани специалисти
  • Строг вътрешен контрол
  • Висока хигиена на производство
  • Традиционни български рецепти
  • Съвременни технологии
  • Продукти ориентирани към потребителя

Оборудване

След мащабни инвестиции в настоящия момент месопреработвателната фабрика разполага с модерно оборудване отговарящо на всички европейски норми за производство на висококачествени продукти.

За гарантиране на качеството и сигурността на нашите продукти са внедрени както ЕРП софтуерна система така и система HACCP и ISO 9001:2015 осигуряваща пълна проследяемост на суровините използвани в производството.

През 2020 година фирма „Актуал“ ООД, гр. Силистра, завърши проект по реда на мярка 4 „Инвестиции в материални активи“, подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на земеделски продукти“ от Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г. на Република България. Субсидията по проекта е в размер на 681 285.90 лева. Инвестицията е насочена в закупуване на висок клас специализирано оборудване, изграждане на съоръжения повишаващи производствения капацитет и ефективността на предприятието и гарантиращи най-висок стандарт на качество и безопасност на продуктите. Основната цел на фирма „Актуал“ ООД е да продължи дългогодишната си традиция в производството на висококачествените сурово-сушени деликатеси и колбаси, като чрез новата инвестиция, ще увеличи възможността нейните продукти да стигнат до трапезата на все повече семейства в България и чужбина.

В продължение на 27 години ние създаваме и утвърждаваме нашите традиции в производството на висококачествени месни продукти, благодарение на дългогодишния си опит, стриктно спазване на нашите принципи и много старание.

Сертификати